A Meditatív Rajzolás

A meditáció befelé fordulást jelent, egy olyan tudatállapotot, amikor az elménk megnyugszik, pihen, a tudatunk mégis éber.

A meditáció célja : a középpontba kerülni, megtapasztalni az itt és most nyugalmát, a jelenben lenni. A napi gondokat kiszűrjük, a csapongó gondolatokat megszelídítjük, a jóleső koncentráció által, mely az ismétlődő motívumok rajzolása közben létrejön. A rendszeres meditáció ajándéka a kiegyensúlyozottság, a belső béke, a hétköznapok nyugalma.

Hogyan tudjuk elérni természetes módon ezt a meditatív állapotot?

Az egyik legkönnyedebb és legszórakoztatóbb mód a szabad, inspiratív rajzolás. Igazi lélekemelő módszer : egyszerű vonalakból és mintákból felépülő megnyilvánulás, mely semmilyen rajzos előképzettséget nem igényel. Kisöpri a rossz gondolatokat és megnyugtat. Az áramló vonalak rajzolása, egy másik világba repít, ahol megszűnnek a frusztráló érzetek, a nyugtalanító gondolatok. Gyógyul a test, a lélek. Görcsök oldódnak anélkül, hogy egyáltalán realizálni, vagy megfogalmazni kellene nehézségeinket. Nincs méricskélés, nincs megfelelés, csak szabad áramlás, aminek eredménye a várva várt flow érzet, mely magával ragad, és szabadságot ad. Az eredmény, a belső tisztára mosottság mely még napokig érezteti hatását, egy-egy közös rajzolás után. Előzetes rajztudás nélkül is átélheted, az alkotás élményét.

Segítek mindenben : eszközökben, támogató közegben. Nem kell eleget tenned semmiféle követelménynek, elengedheted a teljesítmény kényszerét. Csak ragadd meg a füzeted, egy tollat, és engedd, hogy megtörténjen.

Könnyebb, mint gondolnád !

Hozzánk is jöhetsz alkotni, tanulni és a módszert gyakorlattá tenni. A Műteremben rendszeresen tartunk Alkotó Napokat, ahol kikapcsolódhatsz. Lecsendesedett elmével, letisztult lélekkel, könnyed és természetes megoldások születhetnek problémáidra.

A stresszes állapotok feloldódnak, elpárolognak, mint a vízcseppek az esőáztatta kövekről, a felderülő napfényben.