Hogyan zajlik a közös rajzolás

Hogyan zajlik a közös rajzolás?

Különleges pár órát fogunk együtt tölteni, ahol egyszerre lesz jelen a figyelem, a koncentráció, és a kikapcsolódás.

Először hozom a tematikához illő információkat, ismereteket. Együtt megtanulunk pár mintát, akár összetettebbnek tűnő térbeli, vagy bújtatós „trükköket” is. Végig szemetek előtt lesznek a motívumok, a lehetőségek. A legvonzóbbakat akár le is fotózhatjátok, és majd otthon megvalósíthatjátok.

Majd kis szünet után nekilátunk a fő témának : egy szép, kidolgozott rajznak, ahol rögtön használhatjátok is az új elemeket.

Mindig a témához illő meditációs zenét hozok, ezzel is segítve a elmélyülést. A légkör nyugodt és támogató, de egymáshoz nem beszélünk, hagyjuk, hogy mindenki átélhesse a pillanatait. Az ismétlődő motívumok rajzolása mélyre visz, megszületik az egység érzet. Ez már maga a meditatív állapot.

Gyengéden átfolyik rajtunk a mindenség mindenhol jelen lévő energiája...végig a kezünkön...ceruzánk hegyén át a tiszta fehér papírra. Nem kell tartanod semmitől, csak hagyni, hogy megtörténjen...és élvezni minden percet...hisz most nincsenek elvárások se kívül, se belül.

Természetesen mindenkinek segítek. Ha kérdésed van, halkan felteheted, ezzel nem fogsz zavarni senkit. Bármikor megpihenhetsz, ihatsz, ülésmódot változtathatsz. Könnyedén, természetesen megnyilvánulhat az önvalód, s ennek lenyomatára, a rajzodra később is ránézhetsz majd.

Kényelmes ruhába gyere, plussz innivalót és saját rajzeszközeidet hozhatod magaddal, de én is gondoskodok a szükségesekről.

Amiket érdemes beszerezned, és itt is, otthon is használnod, az mindössze három dolog :

-Egy A4-es, vagy kisebb A5-ös vázlatfüzet. Az egyszerű, iskolai kivitel is tökéletesen megfelelő. (a 120-160grammos papírvastagság nagyon ideális, az iskolai vázlatfüztek ilyen papírból készülnek általában)

-Ceruza, radír

-És egy fekete, tűhegyű filc. (Az egyik legnépszerűbb, és mindenhol, jó áron beszerezhető a 0.5-ös vastagságú Stabilo.)